FLOS STORIES: In Vitro by Philippe Starck - Елегантност и свобода във външното осветление

27 юли 2024
FLOS STORIES: In Vitro by Philippe Starck - Елегантност и свобода във външното осветление
Филип Старк, известният френски индустриален дизайнер, разширява колекцията си In Vitro с нова преносима лампа, наречена In Vitro Unplugged. Това допълнение към външното осветление създава вълшебна атмосфера с поредицата си от луминисцентни стъклени сфери, които светят като чисти архитектурни обеми от светлина.

In Vitro Unplugged е проектирана да ви следва, където и да отидете, което я прави идеален спътник за уютни вечери и стилно допълнение към дома ви през светлата част на деня. Лампата не тежи почти нищо и има цветна силиконова дръжка, която я прави лесна за пренасяне от място на място. Не са необходими кабели или щепсели, което ви дава пълна свобода на движение и гъвкавост.

Лампата се предлага в седем различни покрития: бяло, горско зелено, светло зелено, тъмнокафяво, теракота, черно и антрацит. Това разнообразие в дизайна дава възможност за адаптиране на лампата към всеки вкус и интериорен стил.

Филип Старк описва визията си за In Vitro с думите: "От зората на времето електрическата крушка е била защитена от стъклен купол. Днес той изчезва в полза на самата светлина. Това е поетичната и сюрреалистична идея за дематериализирано архитектурно осветление и споменът за пространството, обитавано от светлина."

Светлината от In Vitro Unplugged е мека и разсеяна, без силни контрасти, благодарение на усъвършенстваната технология Edge Lighting. Тук точковидните светодиоди са скрити от опалесцентен разсейвател, който изглажда светлината.

Колекцията включва и няколко вида инсталации: Версиите с колчета могат лесно да бъдат прикрепени към всяка повърхност, а при окачените модели захранващият кабел е интегриран в дизайна на лампата, което осигурява елегантен външен вид. Версията In Vitro Rod, налична в два размера, предлага твърда система за окачване, която запазва характерния за серията In Vitro капсулован дизайн на светлината.

Колекцията In Vitro на Филип Старк, със своя авангарден дизайн и функционалност, продължава да поставя нови стандарти за модерно външно осветление.

Вижте цялата гама In Vitro от Flos тук

Оригинален текст от FLOS в FLOS STORIES