Дизайнът среща космоса в Elara Заот италианската компания Lodes

22 юли 2024
Дизайнът среща космоса в Elara Заот италианската компания Lodes
Вдъхновен от чудната вселена на планетарните орбити и взаимодействащите си небесни тела, словенският индустриален дизайнер Ника Зупанц издига своя последен дизайн на лампа до нови космически висоти. С красивото си обединение на пръстени и сфери висулката Elara създава хармонично цяло и завършва астралната тема с плаващата си структура, която заема вътрешното пространство със същата грация без усилие, както луните и планетите в открития космос. След като завършва Училището по дизайн в Любляна през 2000 г., Zupanc проектира красиви и добре изработени творения за широк кръг от компании, включително за италианския производител на осветителни тела Lodes, който има зад гърба си повече от 70 години опит в областта на осветлението. Можете да намерите още дизайни на Nika Zupanc Право тук.

Елара е едновременно любовница на Зевс в гръцката митология и осмата по големина луна на Юпитер в астрономията. Името пасва идеално на астралната тема, която характеризира всеки детайл от дизайна на медальона Elara. Това се изразява чрез тънките и идеално правилни метални пръстени, които образуват красиво застъпване в центъра на лампата. Долната точка на вертикалния пръстен е снабдена със сферичен елемент - като планета в нейната орбита. В сферата се намира източникът на светлина на лампата под формата на вграден светодиоден модул с ефективно преобразуване на енергията, което осигурява ясна и директна светлина. Сферата има светлинен изход във всеки от краищата, което позволява на светлината да се разпръсне в двойно сияние с топъл блясък, който лесно може да освети цялото помещение. Когато възходящата светлина на лампата попада върху хоризонталния пръстен, се създава красива картина от сенки, която се увеличава по стените на стаята, добавяйки уникален аспект към качеството на светлината на тази лампа. Хоризонталният пръстен може да се регулира в различни позиции, което ви позволява да експериментирате с различни визии и да променяте цялостния вид на лампата. Това също така ви позволява да регулирате модела на сенките, когато лампата е включена, като придавате персонализиран вид както на лампата, така и на светлинния модел.

Elara Pendant се предлага в няколко версии, размери и цветови варианти. Можете да намерите цялата красива колекция от висулки тук